Geschiedenis

Op deze pagina’s vindt u een biografie van onze vereniging. Deze is gemaakt door Hendrik Stokman oprichter en Ere lid van onze vereniging. De laatste periode vanaf ┬▒ 1980 tot nu is gemaakt door Jan Lamberts. De geschiedenis van de vogel vereniging “Onze Gevleugelde Vrienden” te Schoonebeek.

Wie zijn Henk Stokman en Jan Lamberts? Henk en Jan, de schrijvers van dit stuk waren jaren actief lid en bestuurslid van de vereniging.

Henk was medeoprichter en o.a. secretaris en voorzitter. Hij overleed op 16 april 2009. Henk was bij het 40 jarig jubileum van de vereniging en bij zijn 40 jarig lidmaatschap van de bond benoemd tot erelid van de vereniging. Bij het 55 jaar bestaan van de vereniging was Henk dus 55 jaar lid van de bond. Tijdens de opening is hier aandacht aan geschonken zowel door de vereniging als door de bond. Op 16 april 2009 is hij op 86 jarige leeftijd overleden. Daarmee is er van de oprichters niemand meer in leven. Henk heeft jaren zangkanaries gekweekt met goede resultaten.

Jan was jaren actief lid ook als bestuurder hij was o.a. secretaris, ringcommissaris en voorzitter en hij zat als secretaris in het regiobestuur. Hij is inmiddels meer dan 30 jaar lid van de bond en onze vereniging. Na ik meen al langer maar hij heeft een onderbroken lidmaatschap. Jan kweekte tropen en grote parkieten, ook met succes.

Beide heren dragen de vereniging een warm hard toe, ondanks dat ze zelf niet meer kweken. Beide heren bedankt voor hun verhaal.